Mannen Ratsutila

Lieksantie 83 b
75500 Nurmes
puh. 041 481 2131
mannenratsutila@gmail.com

Mikä ihmeen Manne?

Kaikenlaisia kysymyksiä on vuosien varrella kysytty. Onko se mies vai nainen? Onko se romani? Miks sitä kutsutaan Manneksi? Siinäpähän ihmettelette :D se on minun lempinimi ollut vuodesta 1990, jolloin sen yksi koulutoveri keksi, kiitos hälle siitä, käyttöön tuli!

Mannen Ratsutilan toiminasta vastaa siis Marianne "Manne" Okkonen. Nelikymppinen nainen. Tilalla asuu myös Mannen Miina tytär, joka ratsuttaa jo pienimpiä poneja äitinsä jalanjäljissä. Mannen puoliso, Simppa (Simon) käy muualla töissä, mutta näkyy usein talli piha-alueilla jotain puuhastamassa tai koirien kanssa käppäilemässä. Voit törmätä usein myös tilan alkuperäiseen isäntään ja emäntään, Mannen vanhempiin, jotka auttavat tallilla usein.

Tallilla käy myös paljon vapaaehtoisia  hevosenhoitaja sekä alaa opiskelevia työssä oppijoita tai muita harjoittelijoita.

Manne on yrittäjä, ratsastuksen opettaja, merkonomi, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, muksuoppiohjaaja, koulutuomari, (V), estetuomari, taitotuomari, valjakkokoulutuomari, esteratamestari., soveltavan vikellyksen ohjaaja. Lisäksi Manne on käynyt kursseja mm. kengityksestä ja Reiki-hoidosta (Reiki I & II sekä energiahoito eläimille). Tällä hetkellä Manne opiskelee valjakkoajon parissa. 

Tilalla on kasvatettu shettiksiä -90 luvun alusta saakka ja ratsastuskoulutoimintaa yksityishevosineen on ollut yli 20 vuotta. Mannella on lisäksi kilpailukokemusta re 120 cm ja ko Va B aina kansalliselle tasolle saakka.

TALLI JA SEN YMPÄRISTÖ

Tallimme on rakennettu entiseen navettakäytössä olleeseen rakennukseen. Karsinoita löytyy sekä hevosille, että poneille. Tallissamme on lisäksi varustehuone ja wc sekä tallin heinäladosta löytyy toimistorakennus, josta näkee ratsastuskentälle. Uutta ja upeeta meillä ei ole, mutta turvallista ja toimivaa.

Kaksi valaistua hiekkapohjaista ulkokenttää (koko noin 20x60 ja 20x40), koulu- ja esteratsastus kalusto, sekä oma pieni metsälenkki rauhalliseen maastoratsastukseen. Ei maneesia.

Hevosilla on suuret jaloittelutarhat talvisin ja kesäisin laidunta, joissa ne saavat olla laumoissa.

Tallin pihapiirissä sijaitsee "hotelli", jossa kurssilaiset, leiriläiset tai vaikkapa työharjoittelijat voivat majoittua.

Otamme kaikki asiakkaat lämpimästi vastaan, tervetuloa, juuri sellaisena kuin olet. Niin ollaan myökin!


Etsi