Etsi

Poniunelmia 🤗

Ratsastusleirillä on aina mukavaa - kivoja kavereita, suloisia poneja ja ikimuistoisia hetkiä!

Päiväleirit 2022

MANNEN RATSUTILAN PÄIVÄLEIRIT 2022 

 6.6. - 10.6. 4H-PONIPÄIVÄLEIRI - TÄYNNÄ! 

Huom. Maanantai iltaisin kl 16 alkaen tallilla harjoitusestekilpailut, johon kaikki leiriläiset voivat osallistua, mikäli kuuluvat ratsastusseuraan. Kilpailuissa on helppoja luokki, kuten maapuomirata tai raviohjelma, jonka voi mennä vaikka käynnissä ja ravissa taluttajan tai avustajan kanssa eikä ohjelmaa tarvitse osata ulkoa. Maapuomiluokissa kaikki osallistujat palkitaan. Osallistumismaksu kilpailuihin 10 /15e. Ratsastusseuraan voit liittyä osoitteessa www.ratsastus.fi Mannen Ratsutilan yhteistyöseura on Pohjois-Karjalan Poniporukka ry (PoPo), jonka jäsenenä saat mm. kilpailuiden lähtömaksut edullisemmin. Seuran jäsenenä saat myös muita rahanarvoisia etuja sekä tärkeän ja kattavan urheiluvakuutuksen. 

13. - 14.6. PONIPÄIVÄLEIRI 170 € 
Kouluratsastuspainoitteinen leiri ratsastuksen alkeista helppo C tasolle saakka, hevosilla tai poneilla. Ratsastus 1 x päivässä, lisäksi tutustutaan vikellykseen ja valjakko- ja ohjasajoon sekä hoidetaan hevosia ja poneja. Taitotasovaatimuksena hevosen itsenäinen hallinta ainakin käynnissä ja ravissa. 

20. -21.6. PONIPÄIVÄLEIRI 170 € 
Esteratsastuspainoitteinen leiri hevosilla tai poneilla, estekorkeus 10 - 50 cm. Ratsastus 1 x päivässä, lisäksi tutustutaan poniagilityyn sekä maastotaitoratsastukseen. Taitotasovaatimuksena hevosen itsenäinen hallinta ainakin käynnissä ja ravissa. 

27. -28.6. MAASTOTAITO PÄIVÄLEIRI 170 € 
Tutustutaan maastoratsastukseen ja maastotaitotehtäviin hevosilla ja poneilla ratsastaen, ohjasajaen sekä taluttaen. Ratsastus 1 x päivässä. Soveltuu kaikentasoisille ratsastajille, sillä maastotaitotehtävissä tempo hyvin rauhallinen, osallistua voi vaikka taluttajan kanssa. 

4. - 5.7. ALKEISLEIRI (päiväleiri) 170 € 
Soveltuu erinomaisesti myös vanhempi-lapsi leiriksi. Aiempaa kokemusta hevosista ei tarvita. Leirillä ratsastetaan 1 x päivässä, hoidetaan ja talutetaan hevosia ja poneja. Leirillä myös ajetaan poneilla. 

11. - 12.7. PÄIVÄLEIRI AIKUISILLE 170 € 
Kouluratsastuspainotteinen leiri hevosilla ja poneilla aikuisille. Ratsastusta 1 x päivässä, lisäksi toiveiden mukaan agilitya, vikellystä, valjakkoajoa tai maastotaitoratsastusta. Maanantai iltana rantasauna mahdollisuus ja makkaranpaisto. K18, ratsastustaitotaso vaatimuksena hevosen hallinta itsenäisesti kaikissa askellajeissa. 

18. - 19.7. VALMENNUSLEIRI 170 € 
Esteratsastusleiri, kilpailemisesta kiinnostuneille, esteratojen ratsastusta, tasovaatimus 50 cm. Ratsastus 1 x päivässä, lisäksi poniagilitya ja maastotaitoratsastusta. Merkkisuoritusmahdollisuus + 15 € lisämaksusta. 

25. - 26.7. VALMENNUSLEIRI 170 € 
Kouluratsastusleiri, kilpailemisesta kiinnostuneille, kouluratojen ratsastusta, tasovaatimus he C. Ratsastus 1 x päivässä, lisäksi vikellyksen alkeita ja valjakkoajoa. Merkkisuoritusmahdollisuus + 15 € lisämaksusta. 

HUOM! Jos leirienajankohdat tai sisältö ei sovi sinulle, kerää vähintään 4 hengen porukka ja ota yhteyttä, niin järjestetään teille oma, unelmien ratsastusleiri!

PÄIVÄLEIRIEN INFO 
(korvaa leirikirjeen) 

Leirille ilmoittaudutaan kotisivujemme kautta. Ennen ilmoittautumista, varmistathan tallilta puhelimitse (puh. 0414812131), että leirillä on tilaa. Kaikilla leireillä on varausmaksu 50 € , joka vahvistaa tehdyn varauksen. Varausmaksusta lähetetään lasku leirille ilmoittautumisen jälkeen. Mikäli varausmaksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, varaus peruuntuu. Varausmaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa muutoin kuin lääkärintodistuksella. Pari viikkoa ennen leiriä saat laskun leirin loppusummasta. Lasku tulee olla maksettuna ennen leirille saapumista. 

Leirille otetaan max. 8 leiriläistä ja leirit toteutuvat vähintään 4 osallistujalla. Kaikilla leireillämme ratsastetaan ryhmätunneilla 1 h kerran päivässä. Lisäksi leirien iltapäiviin kuuluu toinen noin 1 h mittainen muu ohjelma, leirien esittelyissä mainituissa aiheissa, esim. agility, vikellys, maasto, ponien hoito tms.

Ratsastusta varten sinun ei tarvitse ostaa mitään. Tallilta saat lainaan hyväksytyn VG1 turvakypärän. Sinun tarvitsee ottaa mukaan vain kannalliset kengät (kumisaappaat on hyvät tallilla aina), joustavat pitkälahkeiset housut, hansikkaat ja sään mukainen vaatetus. Esteillä suosittelemme turvaliivin käyttöä, mutta se ei ole pakollinen. 

Päiväleirit alkavat kl 9:00 ja päättyvät kl 15:00. Maanantaisin on mahdollista jäädä kilpailemaan iltakilpailuihin tai jäädä seuraamaan kilpailuja. Kilpailut alkavat kl 16 ja kestävät 2 - 3 h. Leiriläisten alaikäraja on 7-vuotta.
 
Leirillä tulee olla mukana omat eväät. Leirituvassa on jääkaappi, vedenkeitin, kahvinkeitin, mikro sekä uuni. Rakennuksessa on keittiön lisäksi oleskeluhuone ja makuualkovi, wc ja suihku. Leirimme eivät sisällä yöpymistä, omilla eväillä se on kuitenkin mahdollista 15 € lisämaksun hintaan aikuisille ja isommille lapsille, varmista yöpymismahdollisuus puhelimitse tallilta. Leireillä on pieni leirikioski, josta voi ostaa pientä suolaista ja makeaa sekä juomaa. 

Kaikki leiriläiset ovat vakuutettuja tallin puolesta. Suosittelemme kuitenkin leiriläisille ratsastusseuran jäsenyyttä, joka sisältää kattavan urheiluvakuutuksen, mikäli haluat osallistua maanantain iltakilpailuihin, on seurajäsenyys pakollinen. Lisätietoja www.ratsastus.fi/ratsastamaan/liity . Voit tulla leirille myös omalla ponilla. Leirin hinta on tällöin sama. 

Opettajina leiriellä ratsastuksenopettaja Marianne Okkonen ja opiskelija Amanda Haverinen. Lisäksi leiriapulaisina tallilla käyviä kivoja tallityttöjä ja harjoittelijoita! Lisätietoja saat tallilta numerosta: 041 481 2131. 

ILMOITTAUDU LEIRILLE TÄSTÄ

OTA LEIRILLE MUKAAN 
tiivistelmä ja muistilista 

- omat eväät! 
- ratsastukseen soveltuvat vaatteet, kannalliset kengät, hansikkaat, kypärä jos on oma 
- sään mukaista vaatetta, ennemmin liikaa kuin liian vähän 
- aurinkovoide ja/tai auringolta suojaavat vaatteet 
- kumisaappaat on tallilla aina hyvät
- Kela-kortti, mikäli leirin aikana tarvitaan lääkärikäyntiä 
- iloinen ja reipas asenne, ollaan yhtä perhettä 
- taskurahaa leirikioskia varten 

Tarvittaessa myös: oma pyyhe, omat lääkkeet - myös särkylääkkeet, hyttysmyrkky 

TERVETULOA!