Kommeeta kerrakseen 

Hyvin palkitut ja periyttävät, luomuna astuvat herrasmiesoriimme. 

Shetlanninponi jalostukseen


2024 TARJOAMME TAMMOILLE SEURAAVAT JALOSTUKSEEN HYVÄKSYTYT, KAIKIN PUOLIN TERVEET ORIT:

MILLI'S YOU GOT IT 299 SH
Juuso on kaunis voikko, vain 76,5 cm korkea minishetlanninponi ori. Se on menestynyt kaikissa käymissään näyttelyissä erinomaisesti ja sen ensimmäiset jälkeläisetkin on palkittu hyvillä 1 tai 2 palkinnoilla. Juuson isän suku on suoraan Englannista. Juuso on erittäin hyvä luonteeltaan ja sitä voi käsitellä astutuskaudellakin jopa lapset. Sillä voi ajaa sekä ratsastaa ja se on hyvä agilityssa. Sen hyvä luonne ja käyttöominaisuudet ovat periytyneet sen suvusta ja se on periyttänyt sitä myös varsoilleen. Varsat ovat olleet pienikokoisia, niillä on muun muassa suorat ja kevyet liikkeet sekä hyvät jalka-asennot. Jo useampi sen varsa on palkittu I palkinnolla rotu- ja Hippoksen näyttelyissä. Juuso on rauhallinen ja kokenut astuja. Juuso ottaa vastaan minit ja pienikokoiset standarditammat. 

JUUSO ASTUU KESÄN 2024 ETELÄISEMMÄSSÄ SUOMESSA, ORIN PITÄJÄ ILMOITTANEE, MIKÄLI OTTAA VASTAAN MYÖS VIERAITA TAMMOJA.
COLLYTOWN HAZARD 278 SH
Ukko on hieman erisukuinen ori suoraan Britanniasta, Collytown therapypony siittolan kasvatti. Ponit lienevät siittolan nimen maineen veroisia, sillä Ukkokin on osallistunut hyvin vaihteleviin hevosavusteisiin töihin ympäri pitäjää ja ompa jopa itse Joulupukkikin lainannut Ukkoa Petterin sijaiseksi. Luonteeltaan erinomainen, helppo käsiteltävä myös lasten vaikkapa kesken astutuskauden.  Isällinen ja ystävällinen tarha- sekä laidunkaveri sekä nuorille, että jo vanhemmille oreille. Kevyesti liikkuva, vankka luustoinen, ryhdikäs ori hyvillä jalka-asennoilla, säkäkorkeus 79 cm, eli ori on minishetlanninponi. Ukko astuu parhaiten kädestä minit tai alle 90 cm korkeat tammat. Oriin jälkeläisille ei tule ravikilpailuoikeutta. Astutusmaksu 2024 on 200 €, (+päivähoitomaksut), varsamaksu vuonna 2025 syntyneistä varsoista on 200 € (sis. alv 24).
MILLI'S AUTUMN LEAF 380 SH
Mirkka Lehtosen (Millitalli) omistama ori Lefa astuu edelleen tallillamme. Ori on erittäin ryhdikäs ja ottaa tilan sekä katseet haltuun minne vain meneekin. Sillä on hyvät rotutyypilliset liikkeet ja se on erinomainen käyttöponi kaikissa ratsastuksen lajeissa. Kauniin punarautiaan värin lisäksi oriilla on säkää 101 cm, ja sen jälkeläiset saavat kaikki oikeudet - sopii siis myös raviponeille. Sukutaulu on mielenkiintoinen ja täynnä värejä: Lefan isä on voikko upea brittiläinen, emä mustankirjava, lisäksi sukutaulun värikavalkaadiin liittyy rautiaita, cremelloa, ruunivoikonkirjavaa sekä päistärikköä. Lefa sijoittui hopeamitalille Miina Tolvasen ratsastamana 2023 Shetlanninponien koulumestaruuksissa. Ratsukko starttasi myös aluetasolla nuorten hevosten  he B tason luokassa, tuloksella yli 60 %, sija 12/15. Hieno vuosi vain 5-vuotiaalta orilta!

Astutusmaksu Lefalla vuonna 2024 on 250 e, lisäksi päivähoitomaksut. 
Lefan varsamaksu 2025 vuonna syntyneille varsoille on 250 e ja se maksetaan oriin omistajalle Mirkka Lehtoselle, tilille: FI54 4055 7820 0146 46. Hinnat sisältää alv:n 24, puh. Mirkka Lehtonen 0400 366 956. 
NIKODEMUS III 143 SH
Esittely tulossa...

Astutusmaksu vuonna 2024 on 250 e, lisäksi päivähoitomaksut. Varsamaksu 2025 vuonna syntyneille varsoille on 250 e. Hinnat sis.alv.

Sukuposti - Nikodemus IIIWATZO OF BERRY 345 SH
Esittely tulossa...
Orin omistaa Suvi Lerkki.

Astutusmaksu vuonna 2024 on 250 e, lisäksi päivähoitomaksut. Varsamaksu 2025 vuonna syntyneille varsoille on 200 e. Hinnat sis.alv.

Tiedustelut ja varaukset oreista: Mannen Ratsutila, Marianne (Manne) Okkonen, puh. 041 481 2131 (puhelut, viestit, whatsapp) tai mannenratsutila@gmail.com.  
 

TAMMAN OMISTAJA - LUETHAN TÄMÄN HUOLELLA ENNEN TAMMAN TUOMISTA ORIIN LUO: 
(vuosi 2024)

Oriimme ottavat vastaan puhdasrotuisia shetlanninponeja. Ponin tulee olla rekisteröity ja KTK-kelpoinen (nyk. jalostusarvostelu). Tamman tulee olla terve, pysyä sähköaidassa (asumme ison tien varrella!) ja oltava asiallisesti käsiteltävissä. Suosittelemme tammalle vakuutusta, sillä tamma on astutettavana aina omistajan vastuulla. Emme astuta kesäihottumaisia tammoja. Mikäli tammalla on varsa alla, olisi hyvä, että varsa olisi totutettu käsittelyyn. 

Tammat astutetaan yleensä valvotusti, jolloin ori viedään tamman luo astumisen ajaksi. Mikäli tamma on kengässä, tulee vähintään takakengät poistaa. Tamma on hyvä myös madottaa ennen astutukseen tuontia. Mikäli kiimakierrosta ei ole varmuutta, eikä ultraaminen ole mahdollista, tamma voi tulla tallillemme odottamaan kiiman alkamista. Tamman tulisi olla oriin luona koko kiiman ajan, mielellään jo hieman etukäteen ennen odotettua kiimaa ja se haetaan kotiin aikaisintaan kun kiima on varmasti ohi. 

Astuttamisvuonna oriille maksetaan astutusmaksu, sekä hoitopäivistä sen mukaan kuinka kauan tamma on oriin luona. Hoitopäivien lisäksi tammanomistaja voi ostaa tallilta mm. palvelut kavionvuoluun tai kenkien irroittamiseen. Mikäli tamma tarvitsee vierailunsa aikana eläinlääkäriä, kulut laskutetaan tamman omistajalta. 

Hoitopäivämaksuun kuuluu kiiman tarkkailu, astutusten hoito, valvonta ja kirjanpito, tarha, karsina, esikuivattu säilöheinä tai kuivaheinä, suola ja kivennäinen. Emme pidä vieraita poneja laitumella, joten mikäli tamma on laiduntanut, se kannattaa totuttaa kuivaan heinään ennen oriin luo tuloa. Mikäli tamma saa väkirehua korsirehun lisäksi, on omat rehut ruokintaohjeineen tuotava mukana.  Varusteiksi tammalle riittää mukaan päitset ja riimu, mikäli tammaa on loimitettu, sille tulee tuoda mukana omat loimet. Ota mukaan myös tamman rekisteritodistus, jotta tamma voidaan tunnistaa, rekisteritodistus tulee olla myös lain mukaan ponin mukana tai sen pitopaikassa. Tamman haltijalla on oltava tammaan omistus- tai hallintaoikeus ja se on pyydettäessä voitava todistaa. 

ASTUTUSMAKSUT 2024
Collytown Hazard 200 €
Milli's Autumn Leaf 250 €
Nikodemus II 250 €
Watso of Berry 250 €

HUOM! Jalostusarvostellut tammat -20% astustusmaksusta, I-palkinnolla jalostusarvostellut tammat -50 % astutusmaksusta !!!

Astutusmaksut maksetaan oriinpitäjälle ennen tamman saapumista oriin luo. Maksamaan pääset tästä: ASTUTUSMAKSU .

PÄIVÄHOITOMAKSU 
Mannen Ratsutilalla on 10 e/vrk, varsalliset tammat 15 e/vrk. Tamma luovutetaan omistajalle/haltijalle maksettuja päivähoitomaksuja vastaan. Päivähoitomaksut maksetaan tamman hakemispäivänä tai tästä linkistä: PÄIVÄHOITOMAKSU .

Tamma merkitään astutetuksi Hippoksen heppa-järjestelmään. Sieltä löytyy myös tamman astutustodistus. Todistus tarvitaan, jotta varsa voidaan ilmoittaa syntyneeksi. Kun varsa syntyy, maksetaan varsamaksu oriin pitäjälle. Varsamaksu maksetaan elävänä syntyneestä, vähintään 10 päivän ikäisestä varsasta. Kun maksu on maksettu, se kuitataan maksetuksi oriin pitäjän toimesta Heppa -järjestelmään, josta tunnistaja saa tiedot rekisteröintiä varten. 

VARSAMAKSU 
Kun varsa on syntynyt, ota yhteyttä oriin pitäjään/omistajaan. 

Maksut maksetaan seuraavasti 10 pv ikäisestä varsasta.  

- Millis You Got It 300 €, varsomisvuosi 2024 MAKSULINKKI
- Collytown Hazard 350 €, varsomisvuosi 2024 MAKSULINKKI

- Milli's Autumn Leaf 250 €, varsomisvuosi 2024 

- Nikodemus III 250 €, varsomisvuosi 2025

- Watzo of Berry 200 €, varsomisvuosi 2025

Hinnat sisältää alv:n. 

Jos tamma ei tiinehdy ensimmäiseen kiimaan, sen saa tuoda samana vuonna astutettavaksi uudelleen ilman astutusmaksua. Tällöin maksettavaksi jää vain hoitomaksut (ja muut mahdolliset kulut).  

Käytössämme on sähköinen astutuskirjanpito, astutustodistukset ja syntymätodistukset kuitataan Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmään, jolloin paperisia versioita ei tarvita lainkaan. Kirjoitamme lisäksi tallillamme astutus- ja hoitosopimuksen tammanomistajien kanssa. Hippoksen sivuilta, osoitteesta www.hippos.fi löydät myös muita tärkeitä tietoja kasvattamiseen liittyen. 

Toivotamme tammat tervetulleiksi tallillemme!  Ennen tamman tuloa, otathan meihin aina ensin yhteyttä soittamalla  🤗 041 481 2131. 
Etsi