Etsi

Monipuoliset ponipalvelut lapsille ja aikuisille

Talutusratsastus
Perheen pienimmille ja ensikertalaisille ratsastajille poneilla talutuksessa.
Taitotaso: aloittelija, ensikertalainen
Osallistujamäärä 1 - 5
Ikäsuositus 4 - 12 v.
Kesto: 15 minuuttia
Hinta: 20 €

Yksityistunti 
Ratsastajan toiveita kuunnellen ohjattu ratsastustunti ponilla. Ratsastus onnistuu kentällä tai maastossa. 
Taitotaso: sopii myös aloitteleville 
Osallistujamäärä: 1
Ikäsuositus: 7 - 12 v.
Kesto: 30 minuuttia 
Hinta: 35 €

Paritunti
Tule ratsastustunnille ponilla kaverin kanssa! Toiveiden mukainen tunti kaveruksille. 
Taitotaso: pärjää ilman taluttajaa
Osallistujamäärä: 2
Ikäsuositus 7 - 12 v.
Kesto: 30 - 45 min
Hinta: 30 € / henkilö 30 min
Hinta: 35 € / henkilö 45 min

Ponikoulu
Ohjattua, toiveiden mukaista ponitoimintaa. Ratsastusta kentällä tai maastossa, satulalla tai ilman, ajoa, pulkkailua, agilityä, ponipelejä ja -leikkejä. Ponien hoito sisältyy ponikoulun ohjelmaan. 
Taitotaso: pärjää ilman avustajaa / taluttajaa.
Osallistujamäärä: vähintään 3
Ikäsuositus 7-12 v.
Kesto: 1 ½ h
Hinta: 25 €/henkilö

Poniretki
Sisältää ponien hoitoa sekä rauhallisen ratsastusretken poneilla metsässä, jonka aikana syödään omat eväät. Mahdollisuus myös makkaran paistoon! Taluttajan kanssa tai ilman, voit ottaa taluttajaksi myös oman aikuisen (perheen pienimmillä oltava oma aikuinen mukana). Eväät mukaan pieneen reppuun, jota voi pitää selässä ratsastaessa. Evästauolle varalta istuinalustaksi esimerkiksi muovipussi. Sään mukainen vaatetus, mieluumin liikaa, kuin liian vähän. 
Taitotaso: sopii myös aloittelijoille
Osallistujamäärä: vähitään 3
Ikäsuositus 4-12 v.
Kesto: 2 h
Hinta: 40 €/henkilö (ei koske taluttajaa)

Aarrejahti
Poneilla metsässä aarrejahti! Kokeneemmat voivat osallistua ratsain, perheen pienimmät taluttajan kanssa. Aarrejahtiin voi lähteä myös vaikkapa ponia vain taluttaen. Aarre etsitään ryhmässä. Jokaiselle etsivälle palkinto! Ponien hoitaminen ja valmistelu kuuluu ohjelmaan.
Taitotaso: sopii myös aloittelijoille taluttajan kanssa
Osallistujamäärä: 3-6 
Ikäsuositus: vähintään 4-12 v. 
Kesto: 1 ½ h
Hinta: 35 €/henkilö

Kärry- tai rekiajelu
Lapsi ja aikuinen, kaksi lasta kerrallaan tai yksi aikuinen. Aikuisille kärryajoa myös ohjauttuna ja sään salliessa vaikkapa maastolenkillä.

Ohjasajo
Ponilla ajoa ilman kärryjä. Joko ns. takaa ajaen tai ympyrällä. Sopii jo hieman kokeneemmille harrastajille ja erinomaisesti myös aikuisille. Kentällä ohjattuna tai maastossa. Ohjasajajan jaksettava kävellä reippaasti ponin perässä ainakin käynnissä.
Taitotaso: osaa kääntää ja pysäyttää itsenäisesti ponin.
Osallistujamäärä: 1 - 4
Kesto: 30 minuuttia
Hinta: vaihtelee 20 - 35 € osallistujamäärästä riippuen
 
Ponisafari
Pulkkailua poneilla! Viedään sinut maastosafarille niin, että istut pulkassa ja voit ohjata ponia. Pienimmät lapset voivat istua pulkassa kaksistaan taluttajan avustuksella, isommat lapset, nuoret ja pienikokoiset aikuiset yksin. 
Taitotaso: taluttajan kanssa myös aloittelijoille, muutoin poni hallittava kaikissa askellajeissa. 
Osallistujamäärä: 1 - 3
Kesto: 30 minuuttia
Hinta: 35 €/henkilö/poni
 
Ponikoulun vuokraustunti
Valvottu ja tarvittaessa ohjattu ponin vuokraus. Vuokraukseen sisältyy ponin hoitaminen ja ratsastus, ajo tai maastakäsittely. 
Itsenäinen ratsastus- tai ajotaito kaikissa askellajeissa välttämätön. Aikuinen ja lapsi voivat vuokrata yhdessä. Tällöin ratsastus tai ajo tapahtuu aikuisen taluttamana ja taluttaminen aikuisen avustamana.
Taitotaso: Itsenäinen ratsastustaito kaikissa askellajeissa, oman aikuisen taluttamana sopii myös aloittelijoille
Osallistujamäärä 1 (+mahdollinen oma aikuinen)
Ikäsuositus: 4 - 12 v.
Kesto: 1 h
Hinta: 20 €

Ponikoulu ryhmille
Tyky-päivät, koululaiset, polttarit, synttärit... Mikä vain ryhmä! Toiveiden mukainen ponikoulu ohjelma, jossa mahdollisuuksia moneen. Sopii aikuisille, nuorille ja isommille lapsille pelejä, leikkejä sekä kilpailuja maastakäsin, pienemmät lapset voivat osallistua ratsain.  
Taitotaso: sopii myös ensikertalaisille
Osallistujamäärä: 3-20
Ikäsuositus: vähintään 7 vuotta
Kesto: 1 ½ h
Hinta: 150 €

Ponivierailu
Ponivierailut päiväkotiin, kouluun, kotiin, vanhainkotiin, asumisyksikköön, yritykseen, yhteisöön, juhliin - miltei mihin vain! Pienimmät ponimme toimivat myös sisätiloissa ja kuljkevat jopa hissillä. 
Kesto: 1 h
Hinta: 120 €

Ponit tilattavissa tapahtumiin 
Ponipalveluja voit tilata myös tapahtumiin. Tarjoamme tilauksesta myös talutusratsastusta sekä kärryajelua erilaisissa tapahtumissa. Hinta alkaen 120 €+ kilometrikorvaus 0,50 €, mikäli kohde sijaitsee yli 10 km päässä Nurmeksen taajama-alueelta.
Kesto: 1 - 2 h
Hinta: alkaen 120 €.  Kysy tarjousta!

Ponipalveluista vastaavat ensisijaisesti tallimme Shetlanninponit, joiden säkäkorkeus vaihtelee 76 - 105 cm välillä. Ponien pienen koon vuoksi ratsastajan suositus koko on yli 100 cm kokoisilla poneilla maksimissaan 45 kg ja 150 cm, pienemmillä poneilla vähemmän säkäkorkeudesta riippuen. Shettiksien kokorajan ylittävät voivat osallistua miltei kaikkiin ponipalveluihin ajaen, ohjasajaen tai taluttaen! Ponipalvelumme sopivat siis vaikkapa myös aikuisille!

Talliltamme löytyy tarvittaessa myös isompia poneja, säkäkorkeus 130-150 cm. Mikäli haluat osallistua ponipalveluihin isommalla ponilla, voit mainita siitä lisätietoja kohdassa tuntia varatessasi. 

Suurin osa palveluista varattavissa suoraan kotisivujemme nettiajanvarauksen kautta. Mikäli kyseistä palvelulle ei löydy aikaa suoraan ajanvarauksesta, se voi olla varattu tai sitä ei ole lisätty ajanvaraukseen, ota tällöin yhteyttä tallille puhelimitse 041 481 2131 tai laita vaikkapa sähköpostia: mannenratsutila@gmail.com niin koitetaan järjestää teille aika!